srijeda, 10. rujna 2014.

Komuniciraj jasno, glasno i efektno


Praksa,praksa i samo praksa! 
Održana radionica na temu uloge i značaja komunikacije za predstavnike zainteresovanih strana u Gornjem Podunavlju

Sombor, 28. avgust 2014 – Kao deo nove regionalne inicijative WWF-a i Coca-Cola sistema za obnovu vlažnih staništa duž Dunava, održana je dvodnevna radionica za predstavnike zainteresovanih strana iz SRP Gornje Podunavlje pod nazivom Komuniciraj jasno glasno i efetkno.

Preko 15 “stanovnika” Evropskog Amazona (budućeg Prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav) u Srbiji moglo je naučiti dosta o značaju jasne, glasne i efektne komunikacije u cilju promocije Gornjeg Podunavlja kao predela jedinstvenih prirodnih, kulturnih i geografskih odlika. Neki od alata koje su učesnici radionice mogli da steknu su javni nastup pred kamerama, pisanje saopštenja za medije, korišćenje društvenih mreža, ali i o opštem značaju jasne svakodnevne komunikacije.

Radionica je bila namenjena različitim interesnim stranama (upravljačima zaštićenih područja, lokalnoj samoupravi, udruženjima građana, zanatlijama, zaposlenima u turizmu, privatnim preduzetnicima...) sa ciljem sticanja veština i alata za promovisanje kako prirodnih, tako i ekonomskih vrednosti, a samim tim i unapređenja sopstvenog poslovanja.

Zadovoljni učesnici radionice

Kao kruna uspeha ove radionice, “usvojena” je i takozvana “Somborska deklaracija” koja predstavlja zajedničku viziju Gornjeg Podunavlja, ali i obećanje svih učesnika radionice da će dalje raditi na unapređenju ovog područja. 

Ovo je samo jedna od aktivnosti WWF-a u okviru projekta "Obnova vlažnih staništa na području Mure, Drave i Dunava" i usko je vezana za inicijativu stvaranja UNESCO Prekograničnog rezervata biosfere "Mura-Drava-Dunav" poznatog i kao Evropski Amazon.

Aleksandra Stamenković, WWF 

Nema komentara:

Objavi komentar